به گزارش مشرق، وزارت ارشاد نه تنها به آییننامههای مدون خود عمل نکرده بلکه در این فصل از نمایش یکی از دفاتر پخش برخلاف آئین نامه، دو فیلم را همزمان روی پرده دارد! به گزارش مشرق، در پرونده فیلم «رحمان ۱۴۰۰» دستگاه ارزشیابی و نظارت در سینمای ایران جلوی نمایش نسخهای از فیلم که ممیزی در آن به درستی اعمال نشده بود گرفت. با توجه به اینکه بالاخره صاحبان اثر به تخلف خود اذعان داشتند انتظار میرفت وزارت ارشاد به درستی به قوانین و آییننامههای مصوب شده احترام گذاشته و آنها را اجرایی کند.
در ماده ۱۸ آییننامه «آییننامه نظارت بر نمایش فیلم» مصوب سال ۱۳۸۲ صراحتاً تأکید شده: «هر کس در موقع نمایش فیلم، خودسرانه به حذف قسمتی از فیلم یا الحاق و افزودن صحنههایی که در موقع صدور پروانه از طرف مراجع ذیصلاح حذف شده اقدام نماید و یا صحنههایی از فیلم را در موقع تقاضای صدور پروانه نمایش خود، از متن فیلم خارج کرده و این صحنهها را بعد از صدور پروانه به متن فیلم اضافه کند» در مرحله اول «پروانه نمایش فیلم» و در صورت تکرار «پروانه کسب متقاضی و نمایشدهنده» لغو خواهد شد. نکته جالب درباره این ماده تأکید بر پیگرد قانونی «کلیهاشخاص متخلف» و اعمال «مجازات قانونی» در کنار لغو پروانه است. از سوی دیگر در بخشی از آییننامه ارشاد درباره فعالیت «سازمانهای پخش و توزیع فیلم» هم در جدول مرتبط با مجازات و تخلفها تأکید شده است که مجازات «پخش و عرضه فیلم فاقد مجوز» حداقل «تعلق ۶ ماهه» دفتر پخش است.
جالب است که وزارت ارشاد نه تنها به آییننامههای مدون خود عمل نکرده بلکه در این فصل از نمایش (عید فطر) دفتر پخش متخلف، دو فیلم را در بهترین فصل اکران همزمان روی پرده دارد و از سوی دیگر مدیرعامل این دفتر که خود یکی از ذینفعان حوزه توزیع و پخش فیلم در سینما است و از او بهعنوان مرجع اکران نام برده شده در راس هیئت شورای عالی اکران قرار دارد و از سوی حسین انتظامی حکم حضور در این شورا را دریافت کرده و در جلسات به صورت مستمر حاضر میشود.